Do Atlética Madrid prišiel čínsky kapitál

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 16:39 • 2 min
Do Atlética Madrid prišiel čínsky kapitál

MADRID - Spoločnosť Wanda Madrid Investment, ktorá je súčasťou čínskeho konglomerátu Dalian Wanda Group, sa v utorok stala oficiálne akcionárom španielskeho futbalového klubu Atlético Madrid.

slovakia

left justify in out

 Číňania kúpili dvadsať percent akcií úradujúceho španielskeho šampióna. Za 726 707 kusov zaplatili 44 983 163,30 eur, cena jednej akcie teda bola 61,90 eur. Proces nákupu sa začal v januári.

 

"Sme nadšení, že môžeme pomôcť rastu značky Atlético Madrid na ázijskom trhu. Tiež nás teší, že sa môžeme spoľahnúť na ich skúsenosti pri rozvoji futbalu v Číne," uviedol na oficiálnej internetovej stránke španielskeho klubu zakladateľ a generálny riaditeľ Wanda Group Wang Ťien-lin. Šéf exekutívy "Los Colchoneros" Miguel Ángel Gil Marín ho doplnil: "Ide o významný krok pri našej snahe vybudovať z Atlética globálnu značku. Pomôže nám to stavať na ostatných športových úspechoch a upevniť postavenie medzi poprednými svetovými tímami." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies