Do Ankary pricestoval ruský tím, ktorý bude vyšetrovať vraždu ruského diplomata

NETKY.SK • 20 December 2016, 10:42 • 2 min
Do Ankary pricestoval ruský tím, ktorý bude vyšetrovať vraždu ruského diplomata

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes v Moskve potvrdil, že do Ankary pricestovala skupina ruských vyšetrovateľov, ktorí sa zapoja do objasňovania pondelkovej vraždy ruského veľvyslanca v Turecku Andreja Karlova.

slovakia

left justify in out

Lavrov dnes podľa agentúry RIA Novosti objasnil, že na vyslaní ruských vyšetrovateľov do Ankary a ich súčinnosti s tureckými kolegami sa v pondelok dohodli prezidenti oboch krajín Vladimir Putin a Recep Tayyip Erdogan. Šéf ruskej diplomacie označil útok na ruského diplomata za "podlý teroristický čin".

 

 

Lavrovov turecký rezortný kolega Mevlüt Čavušoglu, ktorý sa o vražde veľvyslanca Karlova dozvedel v pondelok počas letu na rokovania do Moskvy, dnes avizoval potrestanie všetkých vinníkov. Za hlavný cieľ vraždy Andreja Karlova označil snahu zasadiť ranu zlepšujúcim sa rusko-tureckým vzťahom.

 

Čavušoglu okrem toho dodal, že ulicu v Ankare, kde sa nachádza ruské veľvyslanectvo, premenujú po Karlovovi.

 

V Moskve, kde sa dnes stretajú ministri zahraničných vecí a obrany Iránu, Turecka a Ruska, aby diskutovali o možnostiach urovnania konfliktu v Sýrii, ktorý si od svojho vypuknutia v marci roku 2011 vyžiadal vyše 300.000 obetí na životoch.

 

Na rokovaniach v Moskve sa zišli zástupcovia krajín, ktoré v sýrskom konflikte podporujú proti sebe bojujúce strany: kým Rusko a Irán sú spojencami režimu a armády prezidenta Bašára Asada, Turecko je na strane ozbrojenej protivládnej opozície.

 

Turecko a Rusko koncom uplynulého týždňa sprostredkovali odsun civilistov a povstalcov z enkláv na východe severosýrskeho mesta Aleppo, ktoré ešte ovládajú povstalci. Výmenou za tento odsun bola okrem iného aj evakuácia ranených a chorých z dvoch šiitských dedín v provincii Idlib, ktorú presadzoval Irán.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies