Do akcie Jarná kvapka krvi sa zapojilo viac ako 80 dobrovoľníkov

NETKY.SK • 30 Máj 2019, 08:44 • 2 min
Do akcie Jarná kvapka krvi sa zapojilo viac ako 80 dobrovoľníkov

TRENČÍN - Počas predchádzajúcich dvoch dní odovzdalo v rámci akcie "Jarná kvapka krvi" v Trenčianskom samosprávnom kraji viac ako 85 darcov cez 33 litrov krvi. Krv sa dobrovoľníkom odoberala na Úrade TSK a vo všetkých troch krajských nemocniciach.

slovakia

left justify in out

Medzi darcami sa okrem 12-tich prvodarcov objavilo aj mnoho známych tvárí, študenti, pedagógovia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne a Strednej odbornej školy Pod Sokolicami, či členovia Dobrovoľného hasičského zboru z Kálnice.

 

Prvýkrát sa na spoločnom odbere krvi v priestoroch Úradu TSK zúčastnili aj členovia Slovenskej pátracej služby. "Darovať krv som sa chystal už dlhší čas, preto som veľmi rád, že sa mi to konečne podarilo. Dúfam, že moja krv pomôže prispieť k záchrane ľudského života," uviedol Marek Talár zo Slovenskej pátracej služby, ktorý spolu s ďalšími troma kolegami patrili medzi prvodarcov.

 

 

"Výjazdový odber krvi organizujeme dvakrát do roka, preto si ľudia na naše spoločné odbery v priestoroch župného úradu už zvykli. Tradične sa ich zúčastňujú, za čo im patrí moja veľká vďaka. Zároveň ma teší, že takýmto spôsobom dokážeme pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú," priblížil predseda TSK Jaroslav Baška, ktorý krv daroval už siedmykrát.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies