Do aerolínií Virgin Australia vstupuje druhý čínsky investor Nanshan

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 09:07 • 2 min
Do aerolínií Virgin Australia vstupuje druhý čínsky investor Nanshan

CANBERRA - Čínska spoločnosť Nanshan kupuje od aerolínií Air New Zealand približne 20-% podiel v leteckej spoločnosti Virgin Australia.

slovakia

left justify in out

Je to po spoločnosti HNA už druhý čínsky konglomerát, ktorý investuje do druhej najväčšej leteckej spoločnosti v Austrálii. Tá si veľa sľubuje od zvýšeného záujmu čínskych turistov a od budúceho roka plánuje začať s priamymi letmi do Číny. Informovali o tom agentúra Bloomberg a server BBC.

 

Za minulý rok navštívilo Austráliu viac než milión turistov z pevninskej Číny a očakáva sa, že do roku 2020 by ich počet mohol vzrásť na 1,5 milióna ročne. V reakcii na oznámenie predaja podielu čínskej firme sa hodnota akcií Virgin Australia zvýšila o 5,4 % a hodnota akcií Air New Zealand o viac než 3 %.

 

Nanshan, vlastník čínskych aerolínií Quingdao Airlines, zaplatí za akciu austrálskej spoločnosti 0,33 AUD, čo stanovuje hodnotu podielu Virgin Australia na zhruba 268 miliónov AUD (175,74 milióna eur). Ďalšími veľkými akcionármi Virgin Australia sú Singapore Airlines, Etihad Airways, Virgin Group a spomínaný konglomerát HNA, ktorý je materskou spoločnosťou Hainan Airlines.

 

HNA minulý mesiac oznámil, že kúpi vo Virgin Australia 13-% podiel za približne 159 miliónov USD (140,17 milióna eur). Plánuje však, že svoj podiel v budúcnosti zvýši na 20 %.

 

(1 EUR = 1,5250 AUD, 1 EUR = 1,1343 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies