Dnipropetrovsk medzi nedisciplinovanými klubmi

NETKY.SK • 26 November 2015, 09:25 • 2 min
Dnipropetrovsk medzi nedisciplinovanými klubmi

NYON - Ukrajinský finalista uplynulého ročníka Európskej ligy Dnipro Dnipropetrovsk a ďalších päť klubov si neplnilo svoje povinnosti vyplývajúce z pravidiel finančného fair play a majú dočasne zastavený prísun prémií od Európskej futbalovej únie (UEFA).

slovakia

left justify in out

Záväzky voči iným klubom, hráčom či štátnym úradom si k 30. júnu, respektíve k 30. septembru 2015 nesplnili tiež azerbajdžanský Inter Baku, portugalský SC Braga a trojica rumunských klubov ASA Targu-Mureš, FC Astra Giurgiu a FC Botosani. Konštatovala to vyšetrovacia komora orgánu pre finančnú kontrolu klubov (CFCB) UEFA na čele s novým šéfom Yvesom Letermem. O ďalšom osude šiestich previnilcov rozhodne ešte do konca kalendárneho roka súdna komora.

 

Vyšetrovacia komora tiež otvorila konanie proti dvom tureckým klubom Fenerbahce Istanbul a Trabzonsporu pre porušenie nariadenia o maximálnych nákladoch na prestupy a platy hráčov. Obe organizácie budú v nadchádzajúcich mesiacoch pod zvýšenou kontrolou a situáciu vyhodnotí UEFA vo februári 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona