Dnešok patrí všetkým ženám

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 10:48 • 2 min
Dnešok patrí všetkým ženám

BRATISLAVA - Medzinárodný deň žien pripadajúci každoročne na 8. marec je medzinárodne uznávaný sviatok stanovený OSN k výročiu štrajku 40 000 newyorkských krajčírok v roku 1908. Tieto bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam.

slovakia

left justify in out

Prvý sviatok MDŽ v ČSR sa konal v roku 1921 a o rok neskôr nadobudol už masový charakter. Počas druhej svetovej vojny bol MDŽ zrušený, posledný sa konal v roku 1938. Po roku 1945 bol MDŽ znovu obnovený.

 

MDŽ  by sme mali vnímať ako pripomienku dlhodobého úsilia žien o rovnoprávnosť v spoločnosti a nie len ako 8. marec, ktorý je iba označený ako Medzinárodný deň žien v ponímaní bývalého režimu, kedy bol tento deň u nás príznačný povinnými podnikovými oslavami, na ktorých ženy dostali obligátne karafiáty a uteráky.

 

Dnes tento deň oslavuje každý po svojom a niekto vôbec. Ale určite každú ženu poteší ak si na ňu či už jej partner, alebo iný významný chlap v jej živote spomenie v podobe nejakej malej pozornosti. Stačí kvet, čokoláda ale mnoho žien poteší aj pár pekných viet, pohľadenie alebo raňajky do postele.

 

Tak čo páni, spríjemnite dnes svojim partnerkám,matkám, dcéram, priateľkám tento deň patriaci im?

 

Ženy musia byť milované, ak majú zostať krásne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies