Dnešným dňom začína oficiálna predvolebná kampaň

NETKY.SK • 5 November 2019, 07:25 • 2 min
Dnešným dňom začína oficiálna predvolebná kampaň

BRATISLAVA - Politické strany a hnutia sa od dnešného dňa môžu uchádzať o hlasy voličov prostredníctvom oficiálnej predvolebnej kamapane. Vyhlásil to predseda parlamentu Andrej Danko, ktorý vo včerajších hodinách stanovil termín volieb do Národnej rady (NR) SR na 29. februára 2020.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Predvolebná kampaň sa začína zverejnením rozhodnutia o vyhlásení volieb v Zbierke zákonov. Končí sa 48 hodín pred voľbami. Strany na ňu môžu minúť maximálne tri milióny eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Vyplýva to zo zákona o volebnej kampani.

 

img

 

Legislatíva za volebnú kampaň označuje akúkoľvek činnosť politickej strany, hnutia, ich koalície a kandidátov, za ktorú sa obvykle platí a smeruje k propagácii ich činnosti, cieľov a programu za účelom získania volenej funkcie. "Rozumie sa tým činnosť v prospech aj v neprospech subjektov," upresňuje zákon.

 

img

 

Strany a hnutia musia mať zriadené transparentné účty. Do limitu nákladov sa podľa zákona započítava aj "rozdiel medzi cenou daru alebo iného bezodplatného plnenia uvedenou v zmluve a cenou obvyklou a náklady na propagáciu politickej strany, ktoré politická strana vynaložila v čase začínajúcom 180 dní predo dňom vyhlásenia volieb".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona