Dnešným dňom sa na Rázsochách začali búracie práce, nová nemocnica tu vyrastie o niekoľko rokov

NETKY.SK • 13 August 2019, 11:40 • 2 min
Dnešným dňom sa na Rázsochách začali búracie práce, nová nemocnica tu vyrastie o niekoľko rokov

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini a ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská spustili počas dnešných hodín búracie práce na skelete nemocnice na bratislavských Rázsochách.

slovakia

left justify in out

"Koncové zdravotnícke zariadenie nielen pre obyvateľov hlavného mesta, ale pre pacientov z celého Slovenska poskytne adekvátne podmienky na liečbu a lekárom, sestrám a iným zdravotníckym pracovníkom dôstojné podmienky na prácu," uviedla Kalavská s tým, že súčasťou komplexu budú kvalitné podmienky na vedu, výskum a vzdelávanie.

 

img

 

Aj podľa predsedu vlády SR je dnešný deň výrazným míľnikom na ceste k novej nemocnici. "Začína sa symbolicky odstraňovať 30 rokov neschopnosti poradiť si s týmto komplexom. Som hrdý, že sme dnes vykročili ku konkrétnemu hmatateľnému cieľu - novej modernej špičkovej univerzitnej nemocnici, ktorú hlavné mesto nesmierne potrebuje," doplnil.

 

img

 

Na Rázsochách má vyrásť nová Univerzitná nemocnica Bratislava. Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo na konci mája verejné obstarávanie na komplexnú prípravu projektu. Predpokladaná hodnota zákazky je 17,5 milióna eur. S búraním skeletu sa malo začať pôvodne už na jeseň minulého roka. Voči tendru za viac ako 17,5 milióna eur bez DPH však podala na Úrad pre verejné obstarávanie námietky talianska spoločnosť Despe, ktorá v ňom neuspela. Týkali sa najmä toho, či je možné znovu použiť 100 % materiálu zo zbúraného skeletu a základov, ako to deklaroval Metrostav.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEMOCNICA NA RÁZSOCHÁCH JE O KROK BLIŽŠIE Dnešný deň je mimoriadne dôležitý. Ministerka zdravotníctva podpísala zmluvu so spoločnosťou Metrostav, ktorá zrealizuje odstránenie rozostavanej stavby na Rázsochách. Nejdeme búrať len hrubú stavbu, ale aj 30 rokov neschopnosti poradiť si s týmto obrovským komplexom. Aj na začiatku, aj v strede tejto cesty bol dobrý úmysel - dať Bratislave a jej širokému okoliu novú špičkovú nemocnicu. Som hrdý, že po 30 rokoch sa nám podarilo vykročiť už ku konkrétnemu cieľu - novej univerzitnej nemocnici, ktorú Bratislava ako hlavné mesto tak veľmi potrebuje. Bude ponúkať najširšie portfólio špecializovaných výkonov a takisto vytvorí kvalitné a moderné podmienky pre výskum a vzdelávanie. #nemocnica #razsochy #predsedavlady #peterpellegrini #ministerstvozdravotnictva

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Pellegrini (@peter_pellegrini),

 

Novú nemocnicu v Bratislave v lokalite Bory stavia aj finančná skupina Penta. Premiér už v apríli pripustil, že nová štátna univerzitná nemocnica by za tou súkromnou na Boroch mohla meškať asi dva roky. Postavená by tak mohla byť okolo roku 2024. Pellegrini tvrdí, že štátna nemocnica bude lepšia ako tá súkromná.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona