Dnešný štrajk na letisku vo Frankfurte rozšírili aj na piatok

NETKY.SK • 16 Február 2012, 14:56 • 2 min
Dnešný štrajk na letisku vo Frankfurte rozšírili aj na piatok

Dnešný štrajk na letisku vo Frankfurte rozšírili aj na piatok - Doprava Varovný štrajk na medzinárodnom letisku vo Frankfurte nad Mohanom, ohlásený na dnešné popoludnie a večer, bude pokračovať v piatok (17. 2.

slovakia

left justify in out

img

Varovný štrajk na medzinárodnom letisku vo Frankfurte nad Mohanom, ohlásený na dnešné popoludnie a večer, bude pokračovať v piatok (17.2.) dopoludnia. Oznámil to odborový zväz GdF, ktorý zastupuje zamestnancov riadenia letovej prevádzky.
      Uviedol, že pracovníci zväzu zastavia prácu dnes v čase od 15. do 22. hodiny a v piatok od 8.00 do 10.00 hodiny.
      Vzhľadom na štrajk treba rátať s rušením a meškaniami letov, informuje letisko na svojej webovej stránke. A vyzýva cestujúcich, aby sa pred svojím letom informovali u leteckej spoločnosti alebo touroperátora a sledovali tiež aktuálnu situáciu prostredníctvom médií.
      V priemerný deň sa na letisku uskutoční vyše 1300 príletov a odletov. V stredu, pred oznámením o predĺžení štrajku, vedenie letiska vyjadrilo očakávanie, že sa dnes podarí uskutočniť aspoň polovicu plánovaných letov.
      Frankfurt je najvyťaženejším letiskom v Nemecku a tretím najvyťaženejším v Európe.
      Odborový zväz GdF je v spore s operátorom letiska, od ktorého požaduje zlepšenie pracovných podmienok a miezd pre približne 200 pozemných pracovníkov, ktorí priamo na letiskovej ploche navádzajú lietadla pri parkovaní.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies