Dnešný snem SNS bude voliť podpredsedov, aj meniť stanovy

NETKY.SK • 6 September 2014, 09:11 • 2 min
Dnešný snem SNS bude voliť podpredsedov, aj meniť stanovy

BRATISLAVA – Dnešný národniarsky snem na Táloch bude voliť nových podpredsedov strany, meniť stanovy a vytýči aj ideovú líniu SNS pred nadchádzajúcimi komunálnymi voľbami. Pre TASR to uviedol predseda SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

„Prvým bodom je správa predsedu SNS o ekonomickej a politickej stabilizácii Slovenskej národnej strany a vysporiadaní sa s čiernym obdobím SNS,“ avizuje Danko.  Nasledovať by mala novela stanov. „Jeden z hlavných bodov je cena Martina Rázusa, ktorú budeme udeľovať raz za rok. Chceme tým dať najavo, že SNS sa vracia k hodnotám svojich zakladateľov,“ podčiarkol líder národniarov.
      

Z politického hľadiska bude podľa neho významná voľba podpredsedov strany. „Chcem navrhnúť ľudí, ktorí boli pri vzniku SNS, ľudí, ktorí boli dlhé roky v SNS a nemali škandály, ale aj ľudí, ktorí sú noví a môžu SNS niekam posunúť,“ povedal Danko.
      

Snem bude riešiť aj ideové otázky. „SNS chce byť hrdou a vlasteneckou stranou stredného stavu. Nebojíme sa osloviť voličov Smeru-SD, ale aj voličov pravice, najmä príslušníkov živnostenského stavu,“ vyhlásil predseda SNS. „Chceme vypracovať program, ktorého výsledkom bude posilnenie pozície štátu s cieľom starostlivosti o tých, ktorí pomoc potrebujú a sami si ju garantovať nevedia,“ dodal. Na to však Slovensko potrebuje zdroje, ktoré podľa Danka odchádzajú do zahraničia v podobe dividend zo strategických podnikov.
      

„Štát musí získať naspäť strategické podniky. Je hriech, ak dnes Slovenské elektrárne majú byť české,“ naznačil Danko. „Chceme dať jasný odkaz aj v boji s korupciou,“ dodal s tým, že v tejto oblasti jeho strana pristupuje rovnako ku kauzám svojich bývalých členov, ako k členom iných politických strán. Snem by mal vypracovať aj podmienky a limity pre členov SNS, ktorí by rokovali o vstupe do „akejkoľvek koalície“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies