Dnešný deň patrí všetkým Slovákom a Slovenkám žijúcim v zahraničí

NETKY.SK • 5 Júl 2022, 15:02 • 2 min
Dnešný deň patrí všetkým Slovákom a Slovenkám žijúcim v zahraničí

BRATISLAVA – Napísala na sociálnej sieti prezidentka SR Zuzana Čaputová pri príležitosti Dňa Slovákov žijúcich v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Odkazuje im, že krajina na nich nezabúda. „Napriek tomu, že dlhodobo žijú za hranicami, Slovensko majú stále vo svojom srdci. Presvedčila som sa o tom vždy, keď som počas svojich zahraničných ciest mala možnosť stretnúť sa s komunitou krajanov,“ podotkla Čaputová.

 

img

      

Niektorí žijú v zahraničí už generácie, iní utiekli pred režimom a neslobodou, ďalší našli v zahraničí pracovné príležitosti či lepšie študijné možnosti. Všetkých ich však podľa nej spája láska k Slovensku.

 

img

 

„S nadšením udržujú vo svojich komunitách pri živote náš jazyk a kultúru, organizujú prostredníctvom krajanských spolkov spoločenský život. Často pracujú na prestížnych univerzitných či vedeckých inštitúciách a dokázali sa presadiť vo svojich profesiách,“ poznamenala Čaputová.

 

img

 

Možno vás zaujme: Prezidentka Zuzana Čaputová rokovala o vyšších mzdách pre zdravotníkov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies