Dnešný bombový útok v Turecku zabil troch ľudí

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 12:12 • 2 min
Dnešný bombový útok v Turecku zabil troch ľudí

ISTANBUL - Na tri stúpol počet obetí, ktoré prišli o život pri útoku na policajnú stanicu s pomocou auta naloženého výbušninami v tureckom meste Midyat neďaleko hraníc so Sýriou. Medzi mŕtvymi je aj jedne policajt. Asi 30 osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Podľa súkromnej tlačovej agentúry Dogan išlo o samovražedný atentát, pri ktorom explodovala dodávka naložená 500 kilogramami výbušnín. Výbuch zabil dvoch príslušníkov a ďalších ľudí zranil, zhrnula agentúra AP.


K explózii došlo na hlavnej ulici lemovanej kaviarničkami, obchodmi a bankami; výbuch celkom zničil fasádu stanice a vážne poškodil susedné budovy.


K rovnakému útoku, zameranému na bezpečnostné sily, došlo v utorok v Istanbule, kde výbuch zabil 11 ľudí, z toho šesť policajtov.


Už stovky obetí na životoch, podľa niektorých odhadov aj tisíce, si vyžiadal konflikt medzi vládou a kurdskými povstalcami, ktorý nabral na sile po kolapse krehkého prímeria vlani v júli.


Zo série bombových útokov v Turecku, ktoré je členom Američanmi vedenej koalície proti Islamskému štátu, je obviňovaná tiež táto extrémistická organizácia.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona