Dnešné stretnutie koaličných strán by mohlo vyriešiť otázku generálneho prokurátora

NETKY.SK • 1 December 2020, 16:21 • 2 min
Dnešné stretnutie koaličných strán by mohlo vyriešiť otázku generálneho prokurátora

BRATISLAVA - Predsedovia koaličných strán by sa mali dnes stretnúť a dohodnúť sa na ďalšom postupe pri voľbe generálneho prokurátora. Uviedol to pred rokovaním Ústredného krízového štábu minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).

slovakia

left justify in out

Zároveň potvrdil, že o svojom kandidátovi na post generálneho prokurátora budú dnes rokovať aj poslanecké kluby koaličných strán.

 

Vyjadrenie ministra Krajniaka 
"Je taká dohoda, že by si v každom poslaneckom klube mali urobiť akoby rebríček kandidátov, ktorí sú pre nich prijateľní. Tak ako strana Za ľudí má svojich kandidátov na tých predných miestach rebríčku, aj my máme nejakých kandidátov, ktorí sú na poprednejších miestach," potvrdil Krajniak s tým, že hnutie Sme rodina preferuje za kandidáta Maroša Žilinku.

 

img

 

"Nehovoríme, že iba jedno meno je pre nás prijateľné. Ale je logické, keď naša poslankyňa navrhla pána Žilinku, tak navrhneme tohto kandidáta," dodal.

 

Traja kandidáti od vládnej strany 
Strana Za ľudí dnes oznámila, že má troch kandidátov na generálneho prokurátora, a to Jána Šantu, Jána Hrivnáka a Tomáša Honza. Milan Krajniak na otázku, či by si hnutie vedelo vybrať z týchto troch kandidátov, opovedal, že "to nie sú ich preferovaní kandidáti".

 

img


Koaličná rada sa v pondelok 30. novembra dohodla na presunutí voľby kandidáta na generálneho prokurátora v parlamente na štvrtok 3. decembra o 17:00. Parlament mal pôvodne voliť šéfa Generálnej prokuratúry SR 25. novembra, termín sa presunul na utorok 1. decembra.

 

Súvisiaci článok: NRSR si nezvolila generálneho prokurátora, voľba bude pokračovať ešte tento týždeň

 

Kandidáti

O funkciu sa uchádza sedem kandidátov - Jozef Čentéš, Tomáš Honz, Ján Hrivnák, Juraj Kliment, Rastislav Remeta, Ján Šanta a Maroš Žilinka. Generálneho prokurátora menuje do funkcie prezident SR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies