AKTUALIZÁCIA: Dnešné pojednávanie vo veci zmenky bude bez Pavla R., včera ho mali v parku napadnúť

NETKY.SK • 15 December 2020, 09:10 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Dnešné pojednávanie vo veci zmenky bude bez Pavla R., včera ho mali v parku napadnúť

BRATISLAVA - Pavol R. je v nemocnici. Podľa informácií Denníka N na polícii nahlásil, že si bol včera zabehať a neznáma osoba ho poliala neznámou látkou.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA

Predsedkyňa senátu NS SR potvrdila, že obvinený Pavol R. dnes ráno súdu doručil lekársku správu, podľa ktorej malo údajné dôjsť na Pavla R. k útoku kyselinou, čo malo poškodiť jeho oči a dýchacie cesty. 

 

Právny zástupca poškodených Daniel Lipšic uviedol, že konanie Pavla R. považuje za obštrukciu a navrhol súdu, aby vydal príkaz na jeho zatknutie. 

 

"Potvrdenie o práceneschopnosti je vystavené doktorom Liptákom, ktorý už na súde prvého stupňa vystavoval obdobné potvrdenia tomu istému obžalovanému," podotkol Lipšic.

 

img

 

Zranenie Pavla R. je podľa Šantu ľahké, keďže bol prepustený do domácej liečby a má za to, že ospravedlnenie teda nebolo vykonané riadne. Prokurátor sa pripojil k stanovisku obhajoby o vylúčenie veci s Marianom K.

 

Senát NS SR nakoniec z dôvodu neprítomnosti Pavla R. pojednávanie odročil na 12. a 13. januára 2021.

 

Pôvodná správa 

Dnes od 9:00 pritom Najvyšší súd SR rozhoduje v kauze zmenky, v ktorej exriaditeľ TV Markíza figuruje spolu s Marianom K. Pavlovi R. hrozí 19 rokov väzenia. 

 

img

 

Obhajca Pavla R. sa pre Aktuality.sk vyjadril, že obžalovaný nedal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. Podľa informácií sa chce pýtať. Advokát Marek Para bude dnes navrhovať, aby údajné zranenie svojho klienta súd preskúmal. 

 

Marian K. sa na pojednávanie dostavil.

 

Vymeranie trestu 

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v prípade údajného falšovania zmeniek vo februári tohto roku uznal za vinných podnikateľa Mariana K. a exriaditeľa TV Markíza Pavla R. Obom vymeral tresty vo výške 19 rokov väzenia, pričom Marian K. má tiež zaplatiť finančný trest vo výške desaťtisíc eur.

 

img

 

Súd tak uznal argumenty obžaloby, že zmenky v hodnote 69 miliónov eur, ktorých vyplatenia sa na súde domáhal Marian K. voči Pavlovi R. a spoločnosti Markíza Slovakia, nepochádzajú z roku 2000 a boli teda sfalšované.

 

Vyšší trest pre Mariana K.?

Obaja odsúdení sa voči verdiktu o vine odvolali. Odvolanie podal aj prokurátor Úradu špeciálne prokuratúry Ján Šanta, ktorý konkrétne pre Mariana K. požaduje trest 20 rokov väzenia a tiež prepadnutie majetku.
 

 




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies