Dnešná mimoriadna schôdza parlamentu sa ruší

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 10:28 • 2 min
Dnešná mimoriadna schôdza parlamentu sa ruší

BRATISLAVA - Počas dnešného dňa sa mala v NRSR konať schôdza v rámci ktorej by prebehlo hlasovanie o odvolaní ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd). Nakoniec sa tak ale nestane, pretože mimoriadnu schôdzu sa nepodarilo otvoriť ani na tretí raz. pre nedostatok prítomných poslancov nebol parlament uznášaniaschopný.

slovakia

left justify in out

Z tohto dôvodou predseda NRSR Andrej Danko nemal inú možnosť, ako mimoriadnu schôdzu preložiť, a to na piatok 5. apríla.

 

"Odkladám túto schôdzu na zajtra na 9. hodinu," vyhlásil. Pri tejto príležitosti navyše vyzval aj opozíciu, aby bola zajtra ráno v parlamente prítomná, pokiaľ sa chce k danej veci vyjadriť.

 

img

 

Mimoriadna schôdza bola pôvodne naplánovaná na dnešný deň na základe členov poslaneckých klubov SaS, hnutia Sme rodina a nezávidlých, ktorí minulý piatok (29. 3.) odovzdali svoj podpísaný návrh parlamentu. Návrh na odvolanie Érseka z postu ministra dopravy odôvodnila opozícia tým, že "ako minister je politicky zodpovedný za to, v akom stave máme v SR cestnú a železničnú infraštruktúru".

 

Ako najzávažnejší dôvod uviedli systém riadenie na úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala. Vyčítajú mu tiež meškanie diaľničných úsekov. Koalícia si naopak myslí, že chcú na seba len upozorniť.

 

img

stavba diaľničného úseku D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala pri Žiline 

 

Vláda s odvolaním Érseka z funkcie nesúhlasí. Zhodla sa na tom, že Érsek vyriešil niekoľko kritických situácií a v oblasti diaľničnej výstavby naštartoval viacero dôležitých stavieb. Práca na zlepšení stavu infarštrukúry mimo miest, kde patria aj úseky s mostami, minister dopravy prispel. Taktiež sa to týka aj rozvoju železničnej dopravy. Vláda je preto názoru, že nevidí žiadny dôvod na jeho odvolanie.

 

img

Árpad Érsek, súčasný minister dopravy

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies