Dnes zomrel jeden z najvýznamnejších nemeckých politikov, bývalý nemecký kancelár Helmut Kohl

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 18:34 • 2 min
Dnes zomrel jeden z najvýznamnejších nemeckých politikov, bývalý nemecký kancelár Helmut Kohl

BRATISLAVA - Vo svojom rodnom meste Ludwigshafen v Porýní-Falcku zomrel v piatok vo veku 87 rokov bývalý nemecký kancelár Helmut Kohl.

slovakia

left justify in out

Jeho úmrtie potvrdila v piatok strana Kresťanskodemokratická únia Nemecka (CDU), ktorej bol predsedom. Patril k najvýznamnejším nemeckým politikom minulého storočia, v úrade kancelára bol 16 rokov.

 

V rokoch 1982 až 1990 bol kancelárom západného Nemecka, po páde Železnej opony aj kancelárom zjednotenej Spolkovej republiky Nemecko, ktorým bol až do roku 1998. Predtým bol okrem iného aj predsedom krajinskej vlády Porýnia-Falcka (1969-1976).

Kohl patril k najvýraznejším osobnostiam z generácie štátnikov, ktorí zostanú navždy spätí s pádom Železnej opony, zjednotením Nemecka po páde Berlínskeho múru, koncom Studenej vojny a rozšírením a silnejšou integráciou Európskej únie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies