Dnes večer nás čaká reštart španielskej La Ligy

NETKY.SK • 11 Jún 2020, 10:01 • 2 min
Dnes večer nás čaká reštart španielskej La Ligy

MADRID - Súbojom medzi dvoma mužstvami zo Sevilly sa už vo štvrtok opäť rozbehne La Liga. Reštart najvyššej španielskej futbalovej súťaže prichádza po trojmesačnej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu a prináša so sebou viacero úprav. Ide tiež o druhú z elitných európskych ligových súťaží po nemeckej I. bundeslige, v ktorej sa opäť bude súťažiť o body a o titul.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zápasy budú prebiehať každý deň 
Rovnako ako v Nemecku aj v Španielsku sa zápasy uskutočnia pred prázdnymi tribúnami, všetko prebieha po prísnym drobnohľadom na dodržiavanie hygienických opatrení a nechýba ani pravidelné testovanie všetkých účastníkov na ochorenie COVID-19. Španielsko totiž bolo jednou z najzasiahnutejších krajín Európy pandémiou koronavírusu. Vedenie súťaže plánuje rozvrhnúť zápasy tak, aby sa hralo každý deň a La Liga vyvrcholila 19. júla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Wanda Metropolitano (@wandametropolitano),

 

Real a Barca cez víkend
Boj o titul bude v La Lige nasledovať počas víkendu. Líder súťaže FC Barcelona cestuje na pôdu tímu RCD Mallorca, druhý Real Madrid hostí doma Eibar. "Biely balet" jedenásť kôl pred koncom súťaže stráca na Kataláncov dva body, v nedeľu proti Eibaru nebude hrať na svojom Štadióne Santiaga Bernabéua, ale len v tréningovom centre. Aréna madridského tímu totiž podstupuje rekonštrukciu a k dispozícii bude až od začiatku nového súťažného ročníka.

 

fanúšikovia možno už v tejto sezóne

Na tribúnach síce budú chýbať fanúšikovia, no vedenie ligy pripravilo pre fanúšikov možnosť podporiť svoj tím aspoň virtuálne. Nie je vylúčené, že ešte v sezóne 2019/2020 sa do hľadísk dostanú aj priaznivci. "Od začiatku som veril, že súťaž sa nám podarí obnoviť. Bolo to síce komplikované, ale napokon sme s našou snahou uspeli. Tri týždne sme sa bavili len o tom, že návrat už nebude možný. A teraz dokonca prebiehajú debaty o možnom návrate fanúšikov na tribúny," poznamenal šéf La Ligy Javier Tebas. Liga vyčíslila doterajšie straty, ktoré prinieslo vynútené prerušenie, až na jednu miliardu eur. Len kluby dovedna mali prísť o 700 miliónov eur.

 

img

Štadión Mestalla, domáci stánok FC Valencia.

 

Messi útočí na ďalší rekord

Ak by bol ofenzívny klenot FC Barcelona Lionel Messi v dohrávanej časti sezóny v dobrej streleckej forme, má šancu prekonať rekord legendárneho Pelého v počte strelených gólov za jeden klub. Argentínčan ich za FC Barcelona nastrieľal už 627, čo je len o 16 menej ako sa podarilo zaznamenať Brazílčanovi Pelému v tíme FC Santos.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leo Messi (@leomessi),

 

Suaréz je už fit
Podľa kouča FC Barcelona Quiqueho Setiéna má jeho tím po pauze omnoho viac energie ako v marci pred prerušením súťaže. "Hráči sa vrátili v dobrej nálade s množstvom síl," prezradil kouč "Blaugranas". Po problémoch s kolenom sa pôvodne neočakával tohtosezónny súťažný návrat jeho zverenca Luisa Suáreza, no trojmesačná pauza mu dopriala čas na zotavenie sa a je pripravený hrať.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Luis Suarez (@luissuarez9),

 

Setién o reštarte súťaže

Podľa Setiéna nie je možné teraz predpovedať, ako to bude v La Lige vyzerať po pauze. "V jednom okamihu sa zdalo, že sezónu už nedohráme. Pokračovanie sa zdalo príliš komplikované. Teraz je situácia pokojnejšia a perspektíva je jasnejšia," doplnil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona