Dnes večer budú známi víťazi populárnej ankety Český slávik

NETKY.SK • 23 November 2013, 13:33 • 2 min
Dnes večer budú známi víťazi populárnej ankety Český slávik

PRAHA - Pozornosť sa opäť sústredí na tri hlavné kategórie, ktorými sú Spevák, Speváčka a Skupina, vyhlásené budú aj vedľajšie kategórie Skokan roka, Objav roka, Hviezda internetu a Videoklip roka.

slovakia

left justify in out

Priaznivci populárnej hudby v Českej republike spoznajú dnes večer víťazov ankety Český slávik Mattoni 2013. Vyhlási ich spoločnosť Musica Bohemica už tradične počas galavečera v pražskej Štátnej opere. Hlasovanie prebiehalo od 2. októbra do 17. novembra. Víťazstvo z minulého ročníka budú obhajovať Lucie Bílá, Tomáš Klus, skupina Kabát a košická kapela No Name, ktorá získala ocenenie Slávici bez hraníc.

Pozornosť sa opäť sústredí na tri hlavné kategórie, ktorými sú Spevák, Speváčka a Skupina, vyhlásené budú aj vedľajšie kategórie Skokan roka, Objav roka, Hviezda internetu a Videoklip roka. Jednou z kategórií sú aj Slávici bez hraníc, čo je ocenenie pre najúspešnejšieho slovenského interpreta v Českej republike. V kategórii Objav roka sa o ocenenie uchádza trojica mladých interpretov - Lenny, ktorá je dcérou známej speváčky Lenky Filipovej, Kateřina Marie Tichá a Adam Mišík. Moderátorom večera bude známy zabávač Jan Kraus.

Československá anketa Zlatý slávik prišla na svet v redakcii časopisu Mladý svět v roku 1962 po letných prázdninách. Nápad sa zrodil u Ladislava Smoljaka, v tom čase člena redakčného tímu. Aj cenu vymyslel Smoljak, stala sa ňou púťová píšťalka, ktorá sa kupovala deťom a hovorilo sa jej "slávik".

Vyhlásenie výsledkov ankety patrí u našich západných susedov už dlhoročne k hudobným udalostiam roka, na Slovensku sa však anketa Slávik neuskutoční.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies