Dnes večer bude Bratislavský hrad odetý v dvoch farbách

NETKY.SK • 18 August 2020, 15:19 • 2 min
Dnes večer bude Bratislavský hrad odetý v dvoch farbách

BRATISLAVA - Palác Bratislavského hradu dnes o 21:00 vysvietia na bielo-červeno na znak solidarity s protestujúcimi občanmi Bieloruska. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Národnej rady SR (NR SR). Na ceremónii sa zúčastní aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), podpredsedovia NR SR a zástupcovia poslaneckých klubov.

slovakia

left justify in out

Palác už svieti
"Následne sa uskutoční aj spoločné vyhlásenie predstaviteľov NR SR, ktoré je naplánované v rámci vonkajšieho Čestného nádvoria Bratislavského hradu v mieste vyvýšenej bočnej terasy," priblížil komunikačný odbor pléna. Od večera 15. augusta je na bielo-červeno nasvietený aj Prezidentský palác.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pali Urbi (@urbip),

 

Už viac ako týždeň 
V Bielorusku prebiehajú protesty od vyhlásenia prvotných výsledkov prezidentských volieb, ktoré sa konali 9. augusta. Podľa ústrednej volebnej komisie v Bielorusku vyhral voľby Alexander Lukašenko s viac ako 80 percentami hlasov. Podľa ľudí v uliciach a aj viacerých členov volebných komisií sú tieto čísla zmanipulované.

 

img

 

Protesty v prvých dňoch sprevádzali tvrdé zákroky zo strany polície. Od 9. augusta polícia zadržala takmer sedemtisíc ľudí, stovky utrpeli pri zásahoch zranenia a dvaja zomreli. Polícia rozháňala davy zábleskovými granátmi, slzným plynom, gumovými projektilmi a demonštrantov tiež bila.

 

EÚ bude riešiť situáciu 

Brutálne zákroky proti protestujúcim vyvolali kritiku západných krajín. Predseda Európskej rady Charles Michel napríklad na stredu 19. augusta zvolal mimoriadny summit európskych lídrov, aby prediskutovali dianie v Bielorusku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies