Dnes v noci a zajtra ráno poriadne prituhne: Teplota miestami klesne až na -17 °C

NETKY.SK • 30 December 2016, 08:39 • 2 min
Dnes v noci a zajtra ráno poriadne prituhne: Teplota miestami klesne až na -17 °C

BRATISLAVA - Nasledujúcu noc a silvestrovské ráno (31.12.) bude na Slovensku mrznúť. Teploty môžu klesnúť na mínus 15 až mínus 17 stupňov Celzia. Výstraha prvého stupňa pred nízkymi teplotami platí pre Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický kraj.

slovakia

left justify in out

Mrazy môžu byť pre ľudí zdraviu nebezpečné, varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Teploty začnú miestami prudko klesať dnes o 22.00 h, potrvať by to malo do soboty 9.00 h.

 

img

 

img

 

 

Chladno bolo niekde i vo štvrtok (29.12.) večer. "V Liptovskej Tepličke sa krátko pred 21.30 h ochladilo už na mínus 15 stupňov Celzia," uvádza SHMÚ na Facebooku.

 

 

 

"Pri nízkych teplotách na mokrých a vlhkých cestách sa dnes môže tvoriť poľadovica," upozorňuje Slovenská správa ciest na webe zjazdnost.sk. Snehové jazyky sa podľa cestárov môžu tvoriť v okrese Prešov, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Sabinov.

 

Pre vozidlá nad 10 metrov je uzatvorený horský priechod Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom. Na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá je nutné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu.

Diaľnice, horské priechody a cesty I., II. a III. triedy sú pre vodičov zjazdné.

 

Predpoveď počasia na piatok:

Jasno až polojasno. Na východe v nižších polohách miestami zamračené nízkou oblačnosťou, ojedinele aj hmla.Najvyššia denná teplota 0 až 5 st, na Orave, Liptove a miestami  aj na severovýchode Slovenska okolo -2 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 st. Slabý, na juhovýchode spočiatku severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

Sobota:

Jasno až polooblačno. V nižších polohách ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmla. Najnižšia nočná teplota -4 až -10, v dolinách a kotlinách so snehovou pokrývkou a pri zmenšenej oblačnosti -10 až -16 st. Najvyššia denná teplota 0 až 5, na severe a východe miestami okolo -2 st. Bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor.

 

Nedeľa:

Jasno až polojasno. V nižších a stredných polohách miestami zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmla. Ojedinele slabé sneženie alebo mrholenie, výnimočne aj mrznúce. Najnižšia nočná teplota -3 až -9, v dolinách a kotlinách so snehovou pokrývkou a pri zmenšenej oblačnosti okolo -13 st. Najvyššia denná teplota -5 až 0, pri slnečnom počasí miestami +1 až +5 st. Bezvetrie alebo slabý vietor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies