Dnes štartujú futbalové ME do 21 rokov: Tréner Hapal má pre UEFA nezvyčajnú požiadavku

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 15:50 • 2 min
Dnes štartujú futbalové ME do 21 rokov: Tréner Hapal má pre UEFA nezvyčajnú požiadavku

Lublin - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal zostane v úvodnom stretnutí A-skupiny ME s Poľskom verný osvedčeným menám z kvalifikácie. Nezostalo iba pri jednozápasovej víťaznej ašpirácii, slovenská dvadsaťjednotka pomýšľa aj na celkový triumf.

slovakia

left justify in out

Na štvrtkovej predzápasovej tlačovej konferencii ich však nekonkretizoval a neprezradil ani, kto sa postaví do bránky. "Samozrejme, väčšina futbalistov, ktorá nastúpi v piatok v základnej zostave, si prešla kvalifikáciou a boli našimi nosnými hráčmi. Do bránky máme tri alternatívy a pre jednu sa rozhodneme," uviedol český kouč v Arene Lublin. Vyberať si bude spomedzi Adriána Chovana, ktorý zastával úlohu jednotky v kvalifikácii, Mareka Rodáka a Adama Jakubecha.

 

Ku kvalifikačným oporám patril stredný obranca Milan Škriniar, ten si ako jediný z Hapalovho kádra vyskúšal aj EURO 2016 vo Francúzsku. V uplynulom dueli kvalifikácie MS 2018 ho v nominácii seniorskej reprezentácie doplnili Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Albert Rusnák a László Bénes.

 

"Určite môže byť výhoda, pokiaľ majú hráči za sebou ťažké stretnutia. Chalani z áčka oživili atmosféru, zvýšili kvalitu. Myslím si, že nervozita je u nich cítiť iba mierne, väčšieho rázu neprevláda. Všetci chcú, aby sa zápas už začal," pokračoval Hapal. So slovami trénera súhlasil kapitán Adam Zreľák, ktorý prekonal vážne zranenie, no stihol sa dať stopercentne zdravotne do poriadku: "Je len plus, keď boli piati v seniorskom mužstve a budeme radi, keď všetky svoje skúsenosti prenesú do nášho tímu. Cítim sa dobre, verím, že mi to opäť bude strieľať."

 

Mladí Slováci idú do svojho úvodného vystúpenia s víťazným cieľom, zmeniť to môže až prípadný nepriaznivý priebeh súboja. "Určite sme nastavení, že chceme zvíťaziť. To je naša prvá myšlienka. Uvidíme, ako sa bude zápas vyvíjať, no momentálne premýšľame o víťazstve. Ak sa bude vyvíjať tak, že aj bod bude hodnotný, prijmeme ho," pokračoval Hapal. Očakáva veľmi zaujímavú konfrontáciu, keďže obe mužstvá podľa neho nastúpia útočne naladené.

 

Nezostalo iba pri jednozápasovej víťaznej ašpirácii, slovenská dvadsaťjednotka pomýšľa aj na celkový triumf. Šampionáty mládežníckych kategórií ponúkajú veľkú šancu na prekvapujúce výsledky, obhajca titulu zo Švédska rozhodne na predchádzajúcom záverečnom turnaji nefiguroval v kruhu najväčších favoritov. "Chcel by som navrhnúť, aby UEFA zvýšila počet medailí. Pripájame sa k ostatným účastníkom, všetky tímy majú ambíciu zvíťaziť. Médiá nás pasujú do úlohy outsidera, ale aj my by sme radi uspeli," vyhlásil Hapal.

 

predpokladaná zostava SR 21: Jakubech - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka, Bénes - Rusnák, Bero, Mihalík - Zreľák

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies