Dnes Snemovňa reprezentantov rozhodne o zrušení zdravotníckej reformy Obamacare

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 06:58 • 2 min
Dnes Snemovňa reprezentantov rozhodne o zrušení zdravotníckej reformy Obamacare

WASHINGTON -Americká Snemovňa reprezentantov bude dnes hlasovať o zrušení a nahradení zdravotníckej reformy vlády bývalého prezidenta Baracka Obamu známej ako Obamacare.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom televízia CNN s odvolaním sa na lídrov republikánov. Vodca republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov Kevin McCarthy konštatoval, že návrh prejde, "pretože máme dostatok hlasov".

 

Podľa agentúry Reuters rozhodnutie o hlasovaní prišlo po tom, čo sa kľúčoví "umiernení" členovia Snemovne reprezentantov z radov republikánov stretli v stredu s prezidentom Donaldom Trumpom. Oznámili mu, že prepracovaný návrh môže byť schválený, pretože ich "konzervatívni" republikánski kolegovia zo Snemovne nevzniesli voči nemu žiadne námietky.

V prípade schválenia sa bude osudom Obamacare zaoberať Senát.

 

Zrušiť a nahradiť Obamov zákon z roku 2010 bol jedným z hlavných sľubov Trumpa a ďalších republikánov počas vlaňajších volieb. Predložený návrh však nemal dosiaľ dostatočnú podporu ani v radoch Trumpovej vlastnej Republikánskej strany a museli ho predtým z rokovania stiahnuť bez toho, aby sa pristúpilo k hlasovaniu.

 

Návrh predpokladá zrušenie podstatnej časti Obamacare, teda federálneho Zákona o ochrane pacientov a dostupnej zdravotnej starostlivosti, ktorý upravuje prístup k zdravotnému poisteniu a je kľúčovou súčasťou systému zdravotnej starostlivosti v USA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies