Dnes si dajte pozor na železničných priecestiach

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 10:09 • 2 min
Dnes si dajte pozor na železničných priecestiach

BRATISLAVA - Hliadky železničnej a dopravnej polície dnes budú kontrolovať dodržiavanie predpisov na železničných priecestiach. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Baloghová. Cieľom akcie je zlepšenia bezpečnostnej situácie na železničných priecestiach a v ich blízkosti.

slovakia

left justify in out

"Policajný zbor v poslednom období eviduje zvýšený počet zrazených a usmrtených osôb na železničných priecestiach a v obvode železničných dráh," uviedla Baloghová. Ako dodala, za päť mesiacov tohto roka eviduje polícia 55 dopravných nehôd na železničných priecestiach, 33 nehôd bolo v obci. "O život pri nich prišli dve osoby, rovnako dve sa zranili ťažko a 12 osôb ľahko," dodala hovorkyňa Prezídia.

Železnice Slovenskej republiky evidujú na Slovensku k začiatku mája 2155 železničných priecestí z toho 1083 je zabezpečených a 1072 nezabezpečených. "V rámci železničných priecestí je evidovaných aj 64 priechodov pre chodcov, z toho je 43 nezabezpečených a 21 zabezpečených priecestným zabezpečovacím zariadením," dodala Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies