Dnes sa začína festival Bažant Pohoda 2011

NETKY.SK • 7 Júl 2011, 10:26 • 2 min
Dnes sa začína festival Bažant Pohoda 2011

Dnes sa začína festival Bažant Pohoda 2011

slovakia

left justify in out

img

Dnes popoludní sa začína pätnásty ročník multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda 2011. Festival sa po prvý raz v histórii vypredal už v predstihu, teda na mieste sa už vstupenky predávať nebudú. V trojdňovom programe sa na letisku v Trenčíne predstavia umelci z 32 krajín, pripravených je celkom 203 vystúpení, 98 koncertov, 31 literárnych programov, 25 diskusií, 15 filmov, tucet divadelných vystúpení, 11 workshopov, 8 krstov slovenskej literatúry, tri tanečné predstavenia.
      "Vypredanie v predstihu vnímame hlavne ako prejav dôvery. Chceme, aby si ľudia boli istí komfortom, úrovňou služieb, aby sa na festivale cítili príjemne. Chceme, aby festival zostal útulný," uviedol pre médiá riaditeľ Agentúry Pohoda Michal Kaščák. Jednými z prvých zahraničných účinkujúcich dnes večer budú holandský Nederlands Dans Theater a americký spevák, skladateľ a dídžej Moby. Bažant kinematograf na festivale premietne nový český film režiséra Václava Havla Odcházení.
      Skupiny Portishead, Pulp, Madness, M.I.A, Lamb, Santigold, Magnetic Man, českí interpreti Jiří Stivín, Dan Bárta, Vladimír Mišík, Janáčkova filharmónia Ostrava, z domácich Peter Lipa, skupiny Le Payaco, Billy Barman, Puding pani Elvisovej či Spevácky zbor Lúčnice patria k účinkujúcim na tomto jubilejnom 15. ročníku.
      Vďaka silnému medzinárodnému zastúpeniu budú môcť diváci spoznať aj neveľmi známe hudobné štýly rôznych krajín, či už v podaní peruánskej divy Susany Baca, kolumbijského speváckeho súboru Las Alegres Ambulancias de San Basilio de Palenque, mexickej Lily Downs, izraelských Oy Division, Söndörgő z Maďarska či skupinu vozíčkarov Staff Benda Bilili z Konga.
      Festivalový areál sa otvorí dnes o 16.00 hod., parkovisko bude k dispozícii už od 12.00 hodiny. Program symbolicky otvoria návštevníci, ktorí sa na špeciálnom workshope budú učiť tanečné kreácie z Mobyho videoklipu Bodyrock. Najlepší potom vystúpia na hlavnom Bažant stage priamo pred koncertom amerického hudobníka. V nedeľu ráno, rovnako ako minulý rok, festival uzavrie ekumenická bohoslužba.
      "Robíme všetko pre to, aby bol náš festival každým rokom lepší a lepší, od bezpečnosti, cez servis, služby až po dramaturgiu. Teraz sa nám zhmotní to, na čom robíme celý rok," dodáva pre médiá Michal Kaščák.  
      Aj tento rok bude na festivale Slovenská pošta, ktorá pripravila špeciálne festivalové pohľadnice vo formáte A4, ktoré budú môcť návštevníci posielať z Pohody zadarmo v rámci Slovenska a za poplatok do zahraničia.
      Organizátori prichádzajú aj s ďalšou novinkou, keď počas festivalu budú priamo na letisku v predaji aj vstupenky na Bažant Pohodu 2012. Do predaja sa dostane limitovaná edícia 999 kusov po 44 eur. Po aktuálnej skúsenosti s priekupníkmi sa organizátori rozhodli predávať len dve vstupenky na osobu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies