Dnes sa začal celosvetový predaj knihy Harry Potter and the Cursed Child

NETKY.SK • 31 Júl 2016, 12:51 • 2 min
Dnes sa začal celosvetový predaj knihy Harry Potter and the Cursed Child

BRATISLAVA - Dnes sa začal celosvetový predaj knihy Harry Potter and the Cursed Child. Na tento ôsmy príbeh čakali fanúšikovia J. K. Rowlingovej trpezlivo dlhých deväť rokov.

slovakia

left justify in out

Divadelná hra Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter a prekliate dieťa) mala premiéru v divadle West End's Palace a predstavenie malo skvelé recenzie. The Independet uviedol: „Skutočne magické, hra plná zázrakov…“, „Režisér John Tiffany vytvoril napínavé predstavenie” (The Guardian), „Diváci závislí od Harryho Pottera budú predstavenie milovať” (The Daily Mail) či „Triumf, ktorý chytí za srdce, nadchne a poteší“ (The Telegraph).

 

Predstavenie Harry Potter and the Cursed Child trvá päť hodín a je rozdelené do dvoch častí. Jeho kľúčovou zápletkou je nepravdepodobné priateľstvo medzi Potterovým synom Albusom (hrá ho Sam Clemmett) a Scorpiusom (Anthony Boyle), synom jeho nepriateľa Draca Malfoya. V divadelnom a knižnom texte je, samozrejme, veľa vtipov pre zasvätených a odvolávok na pôvodných sedem kníh.

 

Predstavenie vychválili aj americkí kritici a predpokladá sa, že sa bude hrať čoskoro na Broadwayi. Získať lístky na londýnske predstavenie je momentálne skôr zázrak, ale Harry Potter and the Cursed Child sa určite stane súčasťou repertoáru divadelných scén.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies