Dnes sa uskutoční oficiálna návšteva Vladimira Putina vo Viedni

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Dnes sa uskutoční oficiálna návšteva Vladimira Putina vo Viedni

MOSKVA - Prvá zahraničná návšteva prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina po májovej inaugurácii bude do Viedni.

slovakia

left justify in out

Ako porozprával kancelár Rakúska Sebastian Kurz v rozhovore pre TASS v predvečer stretnutia s ruským prezidentom: "Viedeň s Moskvou mala vždy dobre zavedený komunikačný kanál, komunikácia bola otvorená, dialóg úspešný." A ruské ministerstvo zahraničných vecí poznamenáva, že vzťahy s Rakúskom sú charakterizované "stabilitou, predvídateľnosťou a absenciou významných problémov".
     

V porovnaní s ostatnými členskými štátmi EÚ, sú vzťahy medzi Ruskom a Rakúskom naozaj na vysokej úrovni. Podľa rakúskeho veľvyslanectva v Rusku, za posledných desať rokov urobili ruskí a rakúski politici či ministri desiatky oficiálnych návštev vo Viedni a Moskve.

     

Počas návštevy, hlava ruského štátu bude diskutovať s rakúskym kancelárom nielen o otázkach posilnenia bilaterálnych politických a ekonomickych väzieb, ale aj o stave vzťahov medzi Ruskom a EÚ.
     

Taktiež rastie ekonomická zložka výťahov medzi oboma krajinami. Ako povedal ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí s kancelárom Kurzom 28. februára 2017, "došlo k nárastu obratu o viac ako 40%, ruské investície v rakúskej ekonomike dosiahli 23 miliárd dolárov, rakúske investície do ruskej ekonomiky sa zvýšili o 5 miliárd dolárov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies