Dnes sa musíme pripraviť na vysoké teploty, koniec víkendu prinesie ochladenie

NETKY.SK • 10 Júl 2020, 8:26 • 2 min
Dnes sa musíme pripraviť na vysoké teploty, koniec víkendu prinesie ochladenie

BRATISLAVA - Na juhozápade a ojedinele aj na juhu stredného Slovenska môžu teploty v dnešných hodinách dosiahnuť až 34 stupňov Celzia. Výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) pred vysokými teplotami platí od 11.00 do 18.00 h večer.

slovakia

left justify in out

Rizikové oblasti

Vysoké teploty očakávajú meteorológovia najmä v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Výstraha sa vzťahuje tiež na okresy Banskobystrického kraja, a to Krupina, Lučenec, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš.

 

img

 

Klasické leto na horách  

Do našej oblasti prúdi teplý vzduch. Dnešná najnižšia denná teplota neklesne pod 27 stupňov Celzia. Vo výške 1500m sa dá očakávať teplota vzduchu v rozmedzí od 10 stupňov ráno do 19 stupňov na obed.

 

img

 

Nedeľa bude už chladnejšia 

Počas víkendu sa má podľa odborníkov počasie zmeniť. V sobotu (11. 7.) budú veľké teplotné rozdiely medzi severozápadom a juhovýchodom územia. V nedeľu (12. 7.) už bude na celom našom území citeľne chladnejšie ako v piatok.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona