Dnes prebieha rozsiahla dopravná akcia, polícia sa zameria aj na chodcov

NETKY.SK • 7 Február 2019, 08:39 • 2 min
Dnes prebieha rozsiahla dopravná akcia, polícia sa zameria aj na chodcov

BRATISLAVA - Polícia sa zameria vo štvrtok na vodičov a chodcov, či dodržiavajú na cestách svoje povinnosti.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak počas dopravnej akcie, ktorú vyhlásil prezident Policajného zboru Milan Lučanský. Cieľom je ochrániť čo najviac životov účastníkov cestnej premávky.

 

Polícia totiž od začiatku roka eviduje 11 usmrtených chodcov. Do 3. februára zaevidovala aj 1121 dopravných nehôd, pričom o život prišlo 19 osôb a 55 ľudí utrpelo ťažké zranenie. "Sú to alarmujúce fakty. Keďže upozornenia a dobré rady polície nezaberajú, posvietime si na týchto účastníkov cestnej premávky ešte viac. Policajti budú postupovať nekompromisne," skonštatovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

 

img

 

V prípade zistenia priestupkov dajú chodcom pokutu do 50 eur v blokovom konaní a do 100 eur v správnom konaní. "A ak chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky za zníženej viditeľnosti nemá na sebe reflexné prvky alebo reflexný odev, hrozí mu pokuta do 50 eur," zdôraznila Baloghová.

 

Pokuty hrozia aj vodičom. Za nedanie prednosti chodcom, ak vstúpili na vozovku a prechádzajú cez priechod, ukladá zákon pokutu do 50 eur. Za ohrozenie chodca, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod, je to pokuta na mieste do výšky 150 eur.

 

img

 

Prezident Policajného zboru dal úlohu aj krajským riaditeľom, aby v tomto mesiaci vykonali policajti okrem tejto celoslovenskej akcie aj ďalšie takéto kontroly v každom kraji samostatne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies