Dnes na večeru si pripravíme zeleninový perkelt
Suroviny pre 4 osoby:
6 dkg masla, 1 cibuľa, 1 kg rôznej zeleniny (hrach, fazuľa, mrkva, hríby, brokolica...), soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL mletej papriky, mletá rasca
Príprava:
Zeleninu očistíme, nakrájame a opražíme na masle a cibuľke. Podlejeme vodou, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a udusíme do mäkka. Nakoniec pridáme mletú sladkú papriku. Podávame s maslovými haluškami.
Maslové halušky:
1 dcl mlieka dáme variť, do vriaceho pridáme 1 lyžicu masla, 150 dkg hrubej múky. Varíme tak dlho, až sa cesto odliepa od varechy. Necháme vychladnúť, pridáme 2 vajíčka, petržlenovú vňať, premiešame. Do vriacej vody dávame malou lyžičkou halušky, ktoré varíme 3-4 minúty. Uvarené vyberieme a opláchneme studenou vodou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies