Dnes na večeru si pripravíme zeleninový perkelt

NETKY.SK • 17 Marec 2011, 08:28 • 2 min
Dnes na večeru si pripravíme zeleninový perkelt

Dnes na večeru si pripravíme zeleninový perkelt

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4 osoby:

6 dkg masla, 1 cibuľa, 1 kg rôznej zeleniny (hrach, fazuľa, mrkva, hríby, brokolica...), soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL mletej papriky, mletá rasca

Príprava:

Zeleninu očistíme, nakrájame a opražíme na masle a cibuľke. Podlejeme vodou, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a udusíme do mäkka. Nakoniec pridáme mletú sladkú papriku. Podávame s maslovými haluškami.

Maslové halušky:

1 dcl mlieka dáme variť, do vriaceho pridáme 1 lyžicu masla, 150 dkg hrubej múky. Varíme tak dlho, až sa cesto odliepa od varechy. Necháme vychladnúť, pridáme 2 vajíčka, petržlenovú vňať, premiešame. Do vriacej vody dávame malou lyžičkou halušky, ktoré varíme 3-4 minúty. Uvarené vyberieme a opláchneme studenou vodou.

Čas prípravy: 60 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies