Dnes na večeru pripravíme stehná v šampiňónovej omáčke.

NETKY.SK • 26 September 2011, 21:45 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme stehná v šampiňónovej omáčke.

Dnes na večeru pripravíme stehná v šampiňónovej omáčke.

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie stehná, 2 PL citrónovej šťavy, 2 PL oleja, 1 PL sušeného oregana, 1 PL sušenej bazalky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie,

Omáčka: 2 dcl, vody, 1 PL solamylu, 250 g šampiňónov, 250 ml hubového vývaru z bujónu, 1 cibuľu, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku,

Príprava:

Kuracie stehná umyjeme a uložíme do pekáča. Z oleja, citrónovej šťavy, oregana, bazalky, prelisovaného cesnaku, soli, mletého korenia si pripravíme marinádu, ktorou potrieme mäso a pečieme asi 45 minút. Počas pečenia podľa potreby podlejeme vodou. Vo vode si rozmiešame solamyl, privedieme do varu. Pridáme vývar, nakrájanú cibuľu a šampiňóny, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať. Necháme prevrieť, nalejeme na stehná a dopečieme do mäkka.

Čas prípravy: 70 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies