Dnes na večeru pripravíme spišské zemiaky
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg zemiakov, celá rasca, masť alebo olej, 4 rožky, 3 dcl mlieka, 4 vajíčka, 3 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, kyslá smotana, strúhanka
Príprava:
Zemiaky očistíme, pokrájame na kolieska a polovicu z nich uložíme na vymastený plech. Navrstvíme na ne plnku ktorú si pripravíme tak, že v mlieku namočené rožky vytlačíme, pridáme 2 žĺtky, prelisovaný cesnak, soľ, rascu, petržlenovú vňať a sneh z 2 bielkov. Na plnku položíme druhú časť zemiakov, posolíme. V smotane rozmiešame 2 vajíčka a pripravené zemiaky zalejeme. Posypeme strúhankou a upečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies