Dnes na večeru pripravíme prekladaný ružičkový kel VEGETARIAN
Suroviny pre 4 osoby:
60 dkg ružičkového kelu, soľ, 15 dkg strúhanky, maslo, 1,5 dcl smotany, 2 vajíčka, nízkotučný strúhaný syr, strúhaný muškátový orech,
Príprava:
Kel očistíme, zbavíme zhrubnutej stopky a uvaríme v slanej vode do mäkka. Na masle opražíme strúhanku, ku ktorej pridáme uvarený a odkvapkaný kel. Takto pripravený kel vysypeme do zapekacej misy. Vajíčka dobre vyšľaháme, pridáme smotanu, soľ, muškátový oriešok a zalejeme kel. Pečieme v rúre dovtedy, kým povrch nezačne chytať peknú ružovú farbu.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies