Dnes na večeru pripravíme polievku z ružičkového kelu
Suroviny pre 4 osoby:
2-3 zemiaky, 2 mrkvy, 2 lyžice oleja, 1 liter vývaru (alebo 1 liter vody a 1 kocka bujónu), soľ, mleté čierne korenie, 2 klobásy, petržlenová vňať, ½ kg ružičkového kelu, 2 lyžice hladkej múky
Príprava:
Zemiaky a mrkvu očistíme, nakrájame na kocky, speníme na oleji. Podlejeme vývarom, vložíme kel, ochutíme soľou, mletým čiernym korením. Múku rozmiešame v 1 dcl vody vlejeme do polievky a ž keď je zelenina uvarená. Nakoniec pridáme nakrájanú klobásu, petržlenovú vňať a chvíľku povaríme.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.