Dnes na večeru pripravíme špenátový prívarok
Suroviny pre 4 osoby:
3 PL oleja, 1 PL polohrubej múky na zápražku, 1 balenie mrazeného špenátu, 1 ČL soli, 1 ČL cukru, 2 strúčiky cesnaku, 1 smotana na šľahanie, 6 dcl mlieka, 2 PL polohrubej múky na zahustenie
Príprava:
Z oleja a múky si urobíme svetlú zápražku. Pridáme rozmrazený špenát, soľ, cukor, pretlačený cesnak a privedieme do varu. Potom pridáme smotanu a mlieko, v ktorom sme rozmiešali polohrubú múku. Špenát stále miešame. Povaríme asi 5 minút a odstavíme. Prikryjeme pokrievkou, aby sa neurobila koža. Podávame s volským okom a varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies