Dnes na večeru pripravíme pastiersku hráškovú polievku

NETKY.SK • 18 Január 2011, 08:27 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme pastiersku hráškovú polievku

Dnes na večeru pripravíme pastiersku hráškovú polievku

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4 osoby:

1 lyžica masla, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 liter vývaru alebo bujón, 15 dkg suchého hrachu, soľ, 2 dcl smotany na varenie, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 4 párky, petržlenová vňať na ozdobu, olej na opečenie párkov

Príprava:

Zeleninu očistíme, pokrájame na malé kocky a opečieme na masle. Podlejeme vývarom, pridáme hrach a varíme kým všetko nezmäkne. V smotane rozmiešame múku a vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na oleji opečieme párky pokrájané na kolieska, ktoré vložíme do polievky tesne pred podávaním. Posypeme petržlenovou  vňaťou.

Čas prípravy: 60 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies