Dnes na večeru pripravíme pastiersku hráškovú polievku
Suroviny pre 4 osoby:
1 lyžica masla, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 liter vývaru alebo bujón, 15 dkg suchého hrachu, soľ, 2 dcl smotany na varenie, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 4 párky, petržlenová vňať na ozdobu, olej na opečenie párkov
Príprava:
Zeleninu očistíme, pokrájame na malé kocky a opečieme na masle. Podlejeme vývarom, pridáme hrach a varíme kým všetko nezmäkne. V smotane rozmiešame múku a vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na oleji opečieme párky pokrájané na kolieska, ktoré vložíme do polievky tesne pred podávaním. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies