Dnes na večeru pripravíme maďarskú hubovú polievku
Suroviny pre 4 osoby:
25 dkg šampiňónov, 1 cibuľa, 4 dkg masti, soľ, mletá červená paprika, petržlenová vňať, 2 lyžice hladkej múky, 1 dcl smotany
Príprava:
Huby očistíme, pokrájame na plátky. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, štipku soli a dusíme na vlastnej šťave dovtedy, kým sa voda nevyparí. Posypeme múkou a opražíme. Pridáme mletú papriku a podlejeme asi 1 litrom vody. Varíme dovtedy, kým huby nezmäknú. Nakoniec pridáme smotanu a nakrájanú petržlenovú vňať. Prevaríme a odstavíme z ohňa. Do polievky môžeme ako závarku použiť hrubé rezance alebo halušky. Halušky si pripravíme nasledovne: 1 vajce, hrubú múku alebo krupicu, 1 veľkú lyžicu oleja, soľ zmiešame, vypracujeme husté cesto z ktorého si urobíme halušky.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies