Dnes na večeru pripravíme maďarskú hubovú polievku

NETKY.SK • 1 Február 2011, 08:30 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme maďarskú hubovú polievku

Dnes na večeru pripravíme maďarskú hubovú polievku

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4 osoby:

25 dkg šampiňónov, 1 cibuľa, 4 dkg masti, soľ, mletá červená paprika, petržlenová vňať, 2 lyžice hladkej múky, 1 dcl smotany

Príprava:

Huby očistíme, pokrájame na plátky. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, štipku  soli a dusíme na vlastnej šťave dovtedy,  kým sa voda nevyparí. Posypeme múkou a opražíme. Pridáme mletú papriku a podlejeme asi 1 litrom vody. Varíme dovtedy, kým huby nezmäknú. Nakoniec pridáme smotanu a nakrájanú petržlenovú vňať. Prevaríme a odstavíme z ohňa. Do polievky môžeme ako závarku použiť hrubé rezance alebo halušky. Halušky si pripravíme nasledovne: 1 vajce, hrubú múku alebo krupicu, 1 veľkú lyžicu oleja, soľ zmiešame, vypracujeme husté cesto z ktorého si urobíme halušky.

Čas prípravy: 45 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies