Dnes na večeru pripravíme lososa na citrónovej omáčke
Suroviny pre 4 osoby:
4 ks filé z lososa, 2 žĺtky, 1 konzerva chrenu, kôpor, 3 dl bieleho vína, 100 g masla, 2 polievkové lyžice oleja, soľ.
Príprava:
Vyšľaháme si nad parou žĺtky s 1,5 dl bieleho vína tak, aby vznikla hustá omáčka. Následne rozšľaháme rozpustené maslo a šťavu z citróna. Omáčku odstavíme a necháme vychladnúť. Potom si na oleji opečieme z obidvoch strán jednotlivé porcie lososa. Podlejeme ich so zvyškom vína a dusíme približne 7 minút. Na tanieri rozdelíme omáčku , položíme lososa, chren a môžeme ozdobiť plátkom citrónu.
Podávame so zeleninou a s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 40 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies