Dnes na večeru pripravíme bratislavské pliecko.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g pliecka, 1 cibuľa, olej, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 mrkva, 1 zeler, 100 g hrášku, 1 sterilizovaná uhorka, 150 ml kyslej smotany, 100 ml mlieka, 1 PL hladkej múky, 50 g masla, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie
Príprava:
Pliecko umyjeme , osušíme a v celku prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Vyberieme a na výpeku speníme cibuľu, pridáme pretlak, bujón, vložíme späť mäso, podlejeme vodou a dusíme. Očistenú zeleninu pokrájame na kocky a udusíme na masle. Mäkké mäso vyberieme, šťavu necháme vydusiť na tuk, zaprášime múkou, pridáme mlieko, kyslú smotanu, udusenú zeleninu a necháme prevrieť. Mäso pokrájame na plátky a vložíme do omáčky.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies