Dnes na večeru pripravíme bavorskú polievku
Suroviny pre 4 osoby:
800 g údeného mäsa, bobkový list, 150 g čerstvých šampiňónov, 1 mrkvy, 1 petržlen, 1 cibuľa, 3 PL sušených húb, 6 zemiakov, široké rezance, soľ, bujón, mleté čierne korenie, celé korenie, petržlenová vňať, olej
Príprava:
Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme nakrájané mäso, zalejeme vodou, vložíme bujón a varíme. Asi po 20 minútach pridáme očistenú, nakrájanú zeleninu, huby, bobkový list, celé korenie, nakrájané zemiaky a uvaríme do mäkka. V panvici prudko opečieme šampiňóny nakrájané na plátky, vložíme do polievky spolu s uvarenými rezancami. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, na tanieri dozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies