Dnes na večeru pripravíme zemiakové lokše

NETKY.SK • 22 Jún 2013, 12:55 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme zemiakové lokše

Suroviny: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 300 g hladkej múky, soľ, masť.

slovakia

left justify in out

Príprava:

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, očistíme ich a pretlačíme. Pridáme 1 ČL soli, múku a vypracujeme hladké cesto. Množstvo múky však závisí od kvality zemiakov, preto jej môže byť aj viac. Z cesta vytvarujeme valčeky, ktoré pokrájame a z každého kúsky vyvaľkáme lokšu. Tie potom pečieme na suchej teflónovej panvici. Potrieme roztopenou masťou. Sú výbornou prílohou k mliečnym polievkam, ale môžeme ich podávať s makom, plnené restovanou pečienkou...

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies