Testovaných na slovensku
17693
Infikovaných na slovensku
581
Infikovaných svetovo
1349256
Úmrtí svetovo
74806
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
7. apr. 2020Zoltán
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
13.12.2013 13:00 Relax
Dnes na večeru pripravíme žemľovku z lístkového cesta
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
13.12.2013 13:00 Relax

Dnes na večeru pripravíme žemľovku z lístkového cesta



Suroviny pre 4-5 osôb: 1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica maizeny, 250 ml mlieka, hrozienka, 4 jablká, škoricový cukor, piškóty


Príprava:

Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vložíme do zapekacej nádoby, ktorú si vymastíme maslom (prípadne olejom). Pripravíme si tvaroh: zmiešame ho s vajíčkom (trošku vajíčka si necháme na potretie žemľovky), maizenou, cukrom, hrozienkami a mliekom. Vylejeme na lístkové cesto. Na tvaroh uložíme piškóty. Potom ide vrstva na kocky nakrájaných jabĺk, ktoré posypeme škoricou. Jablká prikryjeme druhou časťou cesta a potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút.

Čas prípravy: 60 minút

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok