Dnes na večeru pripravíme zemiakové šúľance s makom. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 500 g zemiakov uvarených v šupke, 80 g krupice, 130 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, maslo, mak, cukor, Príprava Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g zemiakov uvarených v šupke, 80 g krupice, 130 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, maslo, mak, cukor,
Príprava:
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Ešte horúce ich očistíme a pretlačíme, alebo postrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme krupicu a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Formujeme valčeky, tie krájame na malé kúsky a rukou robíme šúľance. Varíme v slanej vode asi 4 minúty. Uvarené pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a cukrom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies