Dnes na večeru pripravíme vyprážanú bravčovú krkovičku s hráškovým krémom. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 4 plátky krkovičky, 100 ml smotany na varenie, 3 vajíčka, 800 g čerstvého hrášku, soľ, mleté čierne korenie, vývar, hladkú múku, olej, Príprava Krkovičk
Suroviny pre 4 osoby:
4 plátky krkovičky, 100 ml smotany na varenie, 3 vajíčka, 800 g čerstvého hrášku, soľ, mleté čierne korenie, vývar, hladkú múku, olej,
Príprava:
Krkovičku umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Hrášok umyjeme, dáme do hrnca, osolíme, podlejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Potom prilejme smotanu, necháme prejsť varom a ponorným mixérom rozmixujeme. Krkovičku obalíme v múke, v rozšľahaných vajíčkach a z oboch strán opražíme na oleji. Zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.