Suroviny pre 4 osoby: 1 kocku droždia, 5-6 dcl vlažnej vody, 1 kg hladkej múky, 2 ČL soli, 1 PL kryštálového cukru, 2 PL čerstvého rozmarínu, 5 strúčikov cesnaku, 1 dcl oleja.
Príprava:
Droždie, soľ a cukor dáme asi do 1 dcl vlažnej vody. Po vykysnutí pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme znovu nakysnúť. Pripravíme si dva plechy, položíme papier na pečenie, potrieme ho olejom a rozdelíme cesto. Rukou ho roztiahneme po celom plechu a necháme ešte asi 10 minút kysnúť. Pečieme 10 minút pri 250°C, potom dopečieme pri 230°C. Podávame k prívarkom a mliečnym polievkam.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.