Dnes na večeru pripravíme šúľance s makom. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 600 g uvarených zemiakov v šupke, 200 g hrubej múky, trošku soli, práškový cukor, mletý mak, Príprava Uvarené zemiaky očistíme, pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme múku, štipku soli
Suroviny pre 4 osoby:
600 g uvarených zemiakov v šupke, 200 g hrubej múky, trošku soli, práškový cukor, mletý mak,
Príprava:
Uvarené zemiaky očistíme, pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme múku, štipku soli a vypracujeme cesto. Vytvarujeme si valček, krájame na malé kúsky a rukou ušúľame na pomúčenej doske šúľance. Vložíme ich do vriacej slanej vody, premiešame, počkáme kým vyplávajú na vrch a vyberieme. Posypeme makom a práškovým cukrom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies