Dnes na večeru pripravíme špenátové halušky s nivovou omáčkou. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 200 g mrazeného špenátu, 175 g hrubej múky, 175 g hladkej múky, 1 vajíčko, 2 strúčiky cesnaku, soľ, Suroviny na nivovú omáčku 3 PL oleja, 250 ml smotany na šľahanie
Suroviny pre 4 osoby:
200 g mrazeného špenátu, 175 g hrubej múky, 175 g hladkej múky, 1 vajíčko, 2 strúčiky cesnaku, soľ,
Suroviny na nivovú omáčku:
3 PL oleja, 250 ml smotany na šľahanie, 100 g šunky, 150 g šampiňónov, 150 g nivy,
Príprava:
Z rozmrazeného špenátu, hrubej a hladkej múky, vajíčka, prelisovaného cesnaku a soli vypracujeme hladké cesto na halušky. Tie vyvaríme v slanej vode, prepláchneme studenou vodou a dáme do misky. Na oleji orestujeme očistené a nakrájané šampiňóny, pridáme na pásiky nakrájanú šunku, prilejeme smotanu a nakoniec nastrúhanú nivu. Necháme roztopiť a odstavíme. Na tanieri polejeme halušky nivovou omáčkou.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies