Dnes na večeru pripravíme rybie filé na zemiakových lupienkoch

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 15:40 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme rybie filé na zemiakových lupienkoch

Suroviny pre 4 osoby: 4 ks rybieho filé, 6 zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 4 PL hladkej múky, 4 dcl mlieka, 1 citrón, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej.

slovakia

left justify in out

Príprava:

Zemiaky očistíme a nakrájame na tenučké plátky ako chipsy a 2 minúty povaríme v slanej vode. Cesnak orestujeme na oleji, pridáme zemiaky a opečieme ich. Nasolené a okorenené filé opečieme z oboch strán na oleji. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom dochutíme citrónom, soľou a korením. Do tejto omáčky môžete pridať nakrájané bylinky. Mrkvu očistíme a škrabkou na zemiaky urobíme hobliny, ktoré 3 minúty povaríme a následne schladíme pod tečúcou vodou. Filé položíme na zemiakové lupienky, posypeme mrkvou a prelejeme omáčkou.

Čas prípravy: 90 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies