Suroviny pre 4 osoby: 4 ks rybieho filé, 6 zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 4 PL hladkej múky, 4 dcl mlieka, 1 citrón, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej.
Príprava:
Zemiaky očistíme a nakrájame na tenučké plátky ako chipsy a 2 minúty povaríme v slanej vode. Cesnak orestujeme na oleji, pridáme zemiaky a opečieme ich. Nasolené a okorenené filé opečieme z oboch strán na oleji. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom dochutíme citrónom, soľou a korením. Do tejto omáčky môžete pridať nakrájané bylinky. Mrkvu očistíme a škrabkou na zemiaky urobíme hobliny, ktoré 3 minúty povaríme a následne schladíme pod tečúcou vodou. Filé položíme na zemiakové lupienky, posypeme mrkvou a prelejeme omáčkou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies