Dnes na večeru pripravíme rybaciu polievku. Gurmán Suroviny pre 4 osoby ½ kapra, 100 g šampiňónov, 4 zemiaky, 100 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 1 feferónku, 1 cibuľu, mletú sladkú papriku, 1 PL hladkej múky, kyslú smotanu, Príprava Do 1 lit
Suroviny pre 4 osoby:
½ kapra, 100 g šampiňónov, 4 zemiaky, 100 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 1 feferónku, 1 cibuľu, mletú sladkú papriku, 1 PL hladkej múky, kyslú smotanu,
Príprava:
Do 1 litra dáme soľ, trošku korenia, zemiaky nakrájané na kocky a kapra nakrájaného na podkovičky. Uvaríme do mäkka, kapra vyberieme , vykostíme a mäso vrátime späť. Pokrájanú slaninu orestujeme, pridáme šampiňóny, mletú sladkú papriku, 1 PL hladkej múky a nalejeme k vývaru. Pridáme feferónku, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s troškou kyslej smotany.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.