Dnes na večeru pripravíme rizoto s rôznou zeleninou. Gurmán Suroviny 1 hrnček ryže, 1 PL olivový olej, ½ hrnčeka kukurice, soľ, čierne korenie, mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, bazalka.
Suroviny:
1 hrnček ryže, 1 PL olivový olej, ½ hrnčeka kukurice, soľ, čierne korenie, mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, bazalka.
Príprava:
Na olivovom oleji si opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Opražíme a pridáme kukuricu, ktorú tiež chvíľku opražíme. Potom pridáme prepláchnutú ryžu a rovnako chvíľku opražíme. Potom zmes zalejeme vodou a osolíme, prípadne zalejeme vývarom ak ho máme k dispozícii. Môžeme pridať trošku mletého čierneho korenia. Ostatnú zeleninu nakrájame na kocky a pripravíme na pare. Nakoniec všetko premiešame. Rizoto môžeme prizdobiť strúhaným syrom.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.