Dnes na večeru pripravíme polievku z ružičkového kelu.

NETKY.SK • 27 November 2012, 08:27 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme polievku z ružičkového kelu.

Dnes na večeru pripravíme polievku z ružičkového kelu - Gurmán Suroviny pre 4 osoby 2-3 zemiaky, 2 mrkvy, 2 lyžice oleja, 1 liter vývaru (alebo 1 liter vody a 1 kocka bujónu), soľ, mleté čierne korenie, 2 klobásy, petržlenová vňať,  ½ kg ružičkového kelu

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4 osoby:

400 g ružičkového kelu, 2 cibule, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 liter vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 klobásu, 100 ml šľahačkovej smotany,

Príprava:

Cibuľu opražíme na oleji, pridáme múku,  prilejeme vývar, dáme očistený kel, soľ, mleté čierne korenie a varíme do mäkka, asi 15 minút. Klobásu pokrájame a opražíme sa sucho na panvici. Smotanu vyšľaháme, zmiešame s klobásou a zdobíme naservírovanú polievku.

Čas prípravy: 40 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies